USA PART 2

24. juni 2014
USA ER STORT!
Det finder man hurtigt ud af - og der er intet der ligger lige i nærheden. Alt kræver stort set, minimum 10 minutters kørsel i bil, før det er tæt på.
Nåh, men vi boede i Tucson syd for Pheonix i Arizona. Her besøgte vi familie og gik på opdagelse i nærområdet. Tucson er som tidligere nævnt i min første indlæg, kaktusland og meget varm!
Derfor var det sjovt at se, hvor kort tids kørsel derfra, at man kom til Mount Lemmon med træer, græs og køligere temparature.
 Det var et rart afbræk fra den enorme varme der er nede i dalen. Pigerne kunne løbe lidt rundt og vi andre kunne få lidt 'luft'.

Turen derop, til Mount Lemmon er fantastisk med mange gode muligheder for stops undervejs.

Tilbage i dalen, i Tucson var vi så heldige at bo hos familie, der bor lige op og ned af Catalina Statepark og med disse bjerge i baghaven!

 Tucson har deres egen zoo også og for at lave lidt børnevenlige ting også, så tog vi selvfølgelig derhen. Sammenlignet med mange andre steder i USA var denne zoo 'lille' og hyggelig. Den var opdelt i de forskellige verdensdele hvorfra dyrene kom. Her kunne man både fodre giraffer med gulerødder for 2 USD (ca. 11 kr.) og så påfugle helt tæt på, da de gik rundt på stierne.

Tamales er oprindeligt Mexicansk men er blevet integreret i mange sydamerikanske madkulturer. Vi/jeg kender den primært fra det Peruanske køkken og da man ikke kan få dem i Danmark, var vi nødt til at spise en masse tamales mens det var tilgængeligt. Jeg var rigtig vild med Tucson Tamales.


Ikke langt fra Tucson, mit ude i ørkenen ligger der to helt unikke steder som man helt sikkert skal besøge hvis man kommer til Tucson. Det ene sted er Desert Museum i Tucson, hvor man for alvor kan få indblik hvor meget der egentlig lever i det helt vildt tørre ørkenlandskab. Her kan man både se alle slangerne helt tæt på og også få lov til at holde og røre. Ikke noget for mig - men Luna synes det var sjovt. Det er bedst at komme i morgentimerne eller tidligt på formiddagen, da det er utroligt varmt at gå rundt udendørs.

Efter kan man på 5 minutter køre hen til det der hedder Old Tucson, der er en gammel Western by, der både bliver og er blevet brugt til indspilning af adskillige Western film. Det er så fint!!!! og virkelig gennemført. Her kan man virkelig bruge lang tid, at gå på opdagelse, spise is, se gamle billeder fra filmoptagelser, ride på heste eller køre i karrusel.


En rigtig god dag, på trods af varmen. De sov indenfor 2 sek. efter at bilen var blevet tændt og aircondition havde kølet bilen ned til at køre.  
Mere USA kommer snart!

/ Sarah

Ingen kommentarer

Tilføj en kommentar